top of page

ЧОРНОБИЛЬ. 33 РОКИ ПІСЛЯ ТРАГЕДІЇ



Паралельний світ, ось вже 33 роки позбавлений дитячого сміху і шуму метушливих буднів, розкинув свої кордони всього у 130 км від густонаселеного Києва – свого часу їх окреслила радіація, колосальні рівні, які перевищували норму в тисячі разів.

На вулицях міст, спустошених трагедією, все ще небезпечний фон зберігає не тільки історію, але й людські спогади, їх особисті речі, будинки і дивовижну енергетику.

Рудий ліс, місто-привид Прип'ять, місто-музей Чорнобиль, ЧАЕС і навічно застиглі поруч з нею об'єкти сьогодні перетворилися на унікальні експонати, за які взялися організатори турів до Зони.

Перед в’їздом в зону відчуження збирається кілометрова черга. Усі відвідувачі повинні мати паспорти, документи на авто, інакше заїхати не вдасться. Одразу за світлофором КПП "Дитятки" тягнеться дорога у 30-кілометрову зону, яка сьогодні залишається закритою і суворо охороняється патрулем.

Природа у зоні відчуження прекрасна – тут мешкає багато звірів, занесених до Червоної книги. Річка Прип’ять не залишає байдужою – величезні водні простори настільки прекрасні, що завмирає і крається серце. Справжній рай на Землі, знищений 33 роки тому радіацією.

Всупереч очікуванням, зараз у 30-кілометровій зоні чисто. Що ще більш цікаво - фон коливається плюс-мінус на тому ж рівні, що і в центрі Києва.

Серед відвідувачів – безліч переселенців, котрі з’їжджаються з усіх куточків України, щоб знову опинитися на рідній землі.

bottom of page